Ürünü favorilere ekleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Kavansit taşı, aynı zamanda ‘Gerçeklik Taşı’ diye de bilinir. Adını içerdiği Cavansite kimyasal isminden alır. Bu yüzden özel bir anlamı yoktur. Kavansit taşı güçlü enerji dönüşümüne imza atarak bulundurulduğu ortama şifa getirdiğine inanılır. Oyunları bozmak, yalanları meydana çıkarmak, kişinin dostunu-düşmanını daha kolay ayırt etmesini sağlamak gibi etkilerinden söz edilir. ‘Gerçeklik Taşı’ olarak adlandırılması bundan dolayıdır.
Kavansit Taşı Nedir?
Doğal taşlar arasında Kavansit taşı, Vanadium Silikat ve kalsiyumdan oluşan bir doğal taş mineralidir. Parlaklığı ve şık görünümüyle ilgi çeken bu taş, sahip olduğu kristalli yapıdan dolayı aksesuar üretiminde yaygın kullanılır.
Psikolojide ve alternatif tıpta kendine yer bulan kavansit, nadir bulunan doğal taşlardandır. Söylendiğine göre bu taş, doğadaki enerji dengesini düzenlemekten ve korumaktan sorumludur. Bu yüzden; ânî veya köklü değişiklikler yaşayan kişiler, o dönemlerde bu taşı yanından ayırmamak önerilmiştir. Böylece insanların hayatlarında ritmi daha çabuk yakalayabileceği savunulmaktadır.
Bu taş ile ilgili; güven ve cesaret verdiği, zorlukları kolaylaştırdığı şeklinde inanışlar da mevcuttur. Fakat, kavansit taşı faydaları olarak zikredilen hiçbir şeyin tıbbî yahut bilimsel kesinlik taşımadığı unutulmamalıdır. (Bu, diğer tüm doğal taşlar için de böyledir.)
Kavansit Taşı Özellikleri Nelerdir?
Anahatlarıyla kavansit taşı özellikleri şunları içerir:
- Vanadium, silikat ve kalsiyum barındırır.
- Sertlik değeri 3,5 olarak bildirilmiştir.
- Kırılgan ve nârin bir yapısı vardır. İşlenmesi kolay değildir.
- Süs ve takı yapımında rağbet görür.
- Bazı kavansit taşları beyaz ve yarı şeffaf görünümlü iken, bunların bazıları ise mavi ya da opak görünüme sahiptir.
Kavansit Taşı Nerede Bulunur?
Bu taş, ilk defa ABD’de çıkarılmıştır. 1967 itibariyle, Oregon bölgesinde çıkarılmaya başlanan kavansit, Brezilya ve Yeni Zelanda gibi bölgelerde de yaygındır.
Buralardan dünyaya ihraç edilen kavansit, global çapta yaygınlaşarak pek çok sektörde ün kaazanmış bir taştır. Ne var ki; bu taşı bulmak, işlemek ve nakletmek zorlu süreçlerdir.
Kavansit Taşı Nasıl Oluşur?
Beyaz ve mavi gibi tonlarda görülen kavansit taşı, volkanik olaylar neticesinde meydana gelmiştir. Bugünkü hâline ulaşması, milyonlarca yıl önce gerçekleşen tepkimelerle ilişkilidir.
Kayaçlarda ikincil mineral olarak oluştuğu düşünülen bu taş, araştırmalara göre oksijenli tepkimelere girmek suretiyle ortaya çıkmaktadır. Renklerine ise, sıcak ve soğuk değişimlerinin sonucu kavuşur.
Kavansit Taşı Hangi Çakra ile Uyumlu?
Çakralar, vücudun yedi farklı bölgesinde bulunur. Sistemlerin, organların ve ruh sağlığının korunması üzerinde doğrudan etkili olduğu kabul edilen çakralar bazen kapanabilir.
Bunların tıkanması, çakraların ilgili oldukları alanlarda problemlere, yetersizliklere yol açar. Vücutta toplanan negatif enerjiler, çakraların kapanmasındaki temel sebeplerin başında gelir.
Kavansit taşı; 3.Göz Çakrası ve 5.Boğaz Çakrası ile uyumluluk gösterir. Bu çakraların eskisinden daha iyi çalışmasına katkıda bulunur.
Kavansit Hangi Burcun Taşı?
Bu taşın Kova ve yükselen burcuyla ilişkilendirildiği bilinir. Fakat, etkilerini diğer burçlara mensup kişilerde de gösterir.
22 Ocak-20 Şubat arası doğanlar kavansit taşının etkilerinden daha iyi istifade edebilir.
Bu inanışa göre, kavansit taşını kullanan kova burcu insanlar alternatif yollar üretme, sorunların üstesinden gelme konusunda daha aktif olurlar. Hayata sıkı sıkı tutunur, motivasyonunu kaybetmez, ruhsal gerilime yol açan durumlardan uzaklaşırlar. Olumsuz bir yönde seyreden hayatının bu gidişatına dur diyerek yaşamına tekrar yön verir, başarıya çıkacak yollar üretip onları takip eder.
Kavansit Taşı Ne İşe Yarar?
Ruhsal ve fiziksel bakımdan düşünüldüğünde, kavansit taşı ne için kullanılır? Sorusunun cevabında farklı etkilerden söz etmek gerekecektir.
Çeşitli rahatsızlıklara –özellikle psikolojik sorunlara- karşı koruyucu özelliğinden bahsedilen bu taş, rivâyete göre hastalıkların daha kolay iyileşmesinde de etkilidir. Genel sağlığı muhafaza ettiği belirtilen bu taşın; gerginlik, stres, hüzün ve benzeri duygu durumlarını bastırma noktasında çok işe yaradığı iddia edilir.
Obsesif bozukluklar, depresyon, anksiyete vb. durumlar için de şifalı olabileceği söylenen kavansit taşı faydaları ile ilgi odağıdır.
Kavansit Taşı Fiziksel Faydaları
- Boğaz çakrasıyla uyum sergilediği için tiroid rahatsızlıklarına ve endokrin sistemi sorunlarına şifalı olduğu söylenir.
- Çocuklarda büyüme ve gelişme sürecini olumlu etkilerde bulunduğu iddia edilmiştir.
- Beş duyu ile ilgili problemlerin çözümünde faydalı olabileceğinden bahsedilir.
- Daha dinç ve zinde uyanmaya olanak tanıdığı diğer bir söylenti olarak karşımıza çıkar.
- Konsantrasyonu artırdığına temas edilir. Bu yüzden, öğrencilerin ders çalışma esnasında bulunduğu ortama kavansit taşı yerleştirmesi tavsiye edilmiştir.
- Kavansit taşı kullananlar, migren ağrılarınının bu taş yardımıyla hafiflediğini söylemektedir.
- Strese bağlı baş ağrılarını da azalttığı kabul edilmektedir.
- Bir diğer rivâyet, kavansit taşının cildi gençleştirdiği şeklindedir.
- Kulak çınlaması olanları rahatlattığına yönelik bir söylenti vardır.
- Mutfakların kapaksız dolaplarında, raflarda, tezgâhlarda bulundurulursa bolluk ve bereket getireceği kabul edilmektedir.
Kavansit Taşı Ruhsal Faydaları
- Denildi ki, bu taşı üzerinde taşımaya devam eden kimse yalandan uzaklaşır. Daha dürüst ve güvenilir bir insana dönüşür.
- İyi rüyalar görmeyi sağladığı, uykuyu düzenlediği söylenmiştir.
- Bir görüşe göre kavansit, ikili ilişkilerde güçlendirici ve yapıcı bir rol üstlenir.
- Kişilere ve etrafına pozitif enerji yüklediği iddia olunan bu taşın, kötü olayları atlatmaya yardım ettiğine inanılır. Bu görüşü savunanlar, ‘kavansit taşı daimi mutlulu yakalamaya yardımcı olur.’ Demektedir.
- Psikoterapi seansları sırasında kullanılırsa, uygulanacak tedavinin etkinliğini artırabileceği üzerinde durulmaktadır.
- Stresten koruduğu ve ruhu arındırdığı rivâyet edilir.
- Alın Çakrası’nı açarak ikilimlere, tereddütlere ve kararsızlıklara son verdiği şeklinde bir inanış vardır. Böylelikle kişi, ne istediğine kesinkes karar verir ve seçtiği yolda sağlam adımlarla yürür.
- Kavansit taşı yararları ile ilgili şöyle bir söylenti de mevcuttur: Bu taş; bazı insanların, olayların, travmatik durumların bırakmış olduğu etkilerden kurtarır. Kişinin bunlardan kaynaklı kötü duygu ve düşüncelerini yok eder. Başına gelen olumsuz şeyleri tecrübe olarak görmesini, onları aşmasını ve hayatına neşe ile devam etmesini sağlar.
- Sosyalleşmeye katkısının olduğu savunulmaktadır. Üzerinde kavansit taşı ile dolaşan kimselerin, yeni tanıştığı insanlardan daha iyi etkiler alabileceği tarzında bir inanış söz konusudur.
- Bazıları ise şöyle demişlerdir: Bu taş, kişinin herkes tarafından saygı görüp sevilmesine imkân verir.
- Aile bağlarını güçlendirdiği rivâyet olunmuştur.
Kavansit Taşı Nasıl Temizlenir?
Bu taşın kendisini enerji boyutunda arınması ve yenilenmesi doğru temizlenmesiyle mümkündür.
Kavansit doğal bir mineeral olduğu için kimyasal maddelerle temas etmekten korunmalıdır. Yüzey kirlerini gidermek için sirkeli suyla, nemli bir bezle veya sadece su ile temizlenebilir.
Taşın çizilmemesi adına, keskin ve sivri eşyaların kullanımından kaçınılmalıdır. Toprağa gömerek topraktaki enerjiden yararlanmak da bir başka temizleme yöntemi olarak öne çıkar.
Ayrıca bu taş; farklı bir doğal taşın yanına konularak veya tütsü yakılarak da rahatlıkla temizlenebilir.
Bu gibi yöntemler sayesinde kavansit taşı özellikleri ve faydaları daha belirgin hâle gelir. Negatif enerjisini bırakıp pozitif enerjiyle dolan kavansit, etrafındaki enerji akışında etkin rol oynar.